8th English (TL) Poem 3 – THE SHEPHERD BOY AND THE WOLF






             POEM – 3

8th English (TL) Poem 3 - THE SHEPHERD BOY AND THE WOLF

 THE SHEPHERD BOY AND THE WOLF8th English (TL) Poem 3 - THE SHEPHERD BOY AND THE WOLF

COMPREHENSION

A.
Answer the following questions :

1) Where was the Shepherd boy?

Ans. – The Shepherd boy was beside the stream

2) What did the Shepherd boy used to do?

Ans.: The Shepherd was used to simply scream The Wolf The Wolf
loudly.

3) What did he do when the villagers appeared?

Ans.: He used to laugh and call them silly eared.

4) Who were silly eared?

Ans. The villagers were silly eared.

5) What did he do when a wolf really came?

Ans.: When a wolf really came one day, he shouted The wolf, The
wolf, my legs.

my sheep

6) Why did the villagers not come to his help?

Ans. They did not come because they did not believe him.

7) Who had a Jolly feast?

Ans.:- The wolf had a jolly feast.

8) What do you learn from this poem?

Ans.: We learn that nobody believes a liar even when he tells the
truth.

C. Match the following rhyming words .

Stream –  Scream                 appeared – eared

eared  – appeared                 beast   – feast

steep  – sheep                      scream – stream

feast 
– beast                      
sheep   – steep      



Share your love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *